پنجشنبه ۲۲ آذر ۱۴۰۳ |۱۰ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 12, 2024
حجت الاسلام و المسلمین عماد

حوزه/ حجت الاسلام و المسلمین عماد با بیان اینکه پیگیر راه‌اندازی شبکه نخبگانی ایرانیان در درون و بیرون از کشور هستیم گفت: با ایجاد این شبکه زمینه خوبی برای حل مسائل مورد نیاز کشور به دست نخبگان و تحقق منویات مقام معظم رهبری فراهم خواهد شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری «حوزه» حجت الاسلام و المسلمین عماد در نشست صمیمی استعدادهای برتر عرصه پژوهشی با رئیس مرکز خدمات، از فعالیت های این مرکز برای ارائه خدمات خوب و ارزشمند به طلاب و روحانیان و جامعه نخبگانی قدردانی کرد.

وی بیان کرد: رویکرد مرکز خدمات تا جایی که میسر بوده ارائه خدمات هدفمند و اثربخش بوده است و امیدواریم در راستای این رویکرد حمایت از جامعه نخبگانی افزایش یابد.

رئیس مرکز امور نخبگان و استعدادهای برتر حوزه‌های علمیه به شناسایی سریع‌تر استعدادهای برتر و نخبگان تأکید کرد و گفت: درصدد هستیم این شناسایی در پایان سال اول و یا پایان نیم سال اول انجام شود و مطالعاتی نیز انجام شده است ولی برای اجرای آن نیازمند مقدماتی مانند نیروی انسانی و هزینه‌های مادی هستیم.

وی با اشاره به تعریف نخبگان و استعدادهای برتر تصریح کرد: در مصوبات هیئت‌امنای مرکز امور نخبگان حوزه و بنیاد امور نخبگان کسانی که بالفعل منشأ تأثیرگذاری جدی در عرصه‌های پژوهشی، آموزشی، تبلیغی، فرهنگی، کارآفرینی، هنر و ... هستند و سن آنها کمتر از 40 سال باشد نخبه محسوب می‌شوند.

حجت الاسلام و المسلمین عماد ادامه داد: استعدادهای برتر کسانی هستند که زمینه جدی تبدیل شدن به مقام نخبگانی را دارند.

وی با بیان اینکه پیگیر راه‌اندازی شبکه نخبگانی ایرانیان در درون و بیرون از کشور هستیم، گفت: با ایجاد این شبکه زمینه خوبی برای حل مسائل مورد نیاز کشور به دست نخبگان و تحقق منویات مقام معظم رهبری که فرموده‌اند آینده کشور و تدبیر امور کشور به دست نخبگان حوزوی و دانشگاهی باشد، فراهم خواهد شد.

رئیس مرکز امور نخبگان و استعدادهای برتر حوزه‌های علمیه با بیان اینکه پژوهشگران در کشور باید بیشتر حمایت شوند، بیان کرد: یکی از بیماری‌های جامعه ایران این است که کسی که مقاله‌ای می‌نویسد باید هزینه‌ای پرداخت کند تا مقاله‌اش منتشر شود.

وی با بیان اینکه پژوهشگران حوزه باید به امر آموزش و تدریس بپردازند و نباید خود را از این امر کنار بکشند، گفت: یک استاد محقق و پژوهشگر می‌تواند تأثیراتی در نظام آموزشی داشته باشد که استاد آموزشی محض این تأثیرات را ندارد.

حجت الاسلام و المسلمین عماد بیان کرد: چرخه فعالیت‌های هسته نخبگانی از شناسایی، حمایت و زمینه‌سازی برای بهره‌گیری نظام و حوزه از ظرفیت آنها، تشکیل می‌شود.

وی ابراز داشت: به دلیل محدودیت‌ها تاکنون تنها در زمینه شناسایی کارهایی انجام داده ایم که البته امیدوارم فعالیت هایمان در این بخش موفقیت آمیز بوده باشد.

رئیس مرکز امور نخبگان و استعدادهای برتر حوزه‌های علمیه گفت: در امر حمایت، مرکز خدمات حمایت‌هایی را در زمینه زیستی و فرهنگی و رفاهی انجام می‌دهد ولی در بخش‌های دیگر مانند ارتقای سطح علمی و مهارتی و پیوند خوردن با جامعه علمی و نظام مدیریتی کشوری و زمینه‌سازی برای بهره‌گیری از ظرفیت آنها در بخش‌های مختلف دغدغه داشته و داریم.

وی بیان کرد: اگر آیت الله جوادی تأکید می‌کنند که نهال فروشی نکنیم، حداقل ما باید تلاش کنیم زمینه پرورش بهترین نهال‌های حوزه را به خوبی فراهم کنیم.

حجت الاسلام و المسلمین عماد گفت: امیدوارم این جلسات با گروه‌های دیگری مانند استعدادهای برتر عرصه تبلیغ و دیگر عرصه‌ها نیز برگزار شود.

وی افزود: اگر بخواهیم استعدادهای برتر آموزشی و پژوهشی را فعال کنیم باید بتوانیم زمینه یک تدریس رسمی حوزوی را برای آنها فراهم کنیم ولی قوانین به ما اجازه نمی‌دهد.

رئیس مرکز امور نخبگان و استعدادهای برتر حوزه‌های علمیه با اشاره به دو طرح عمده کشوری که پیشنهادهای نخبگان حوزوی در اجرای آنها می‌تواند مؤثر باشد، گفت: نقشه جامع علمی کشور با توصیه مقام معظم رهبری در حال بازنگری است و انتظار داریم استعدادهای برتر پژوهشی حوزه، ما را در اجرای مناسب این طرح کمک کنند.

وی با بیان اینکه سند پایه الگوی پیشرفت ایرانی اسلامی در حال تدوین است گفت: از اعضای ستاد این سند دعوت کرده‌ایم در جلسه‌ای در جمع شما حاضر شوند و شما نظرها و پیشنهادهای خود را برای تدوین نهایی الگو ارائه کنید تا این سند به موقع به مقام معظم رهبری تقدیم شود.

انتهای پیام/313/30

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha